Koulutus

Auttajien koulutus Esko Jalkasen oppien mukaisesti

Metsänhoitaja Esko Jalkanen koulutti monia satoja henkisen polun kulkijoita jo 1970-luvun lopulta lähtien. Nykyisin pidetään kursseja suurimmissa kaupungeissamme Tiina Lindholmin johdolla. Nyt voi myös käydä Peruskurssin, joka sisältää myös Varputaito 1-kurssin etäkurssina kotoa käsin, mikäli itse ei pääse lastenhoidon, kotieläinten tai lemmikkien hoidon tai muun syyn takia helposti kurssipaikalle. Kursseilla opetetaan auttamaan ja tähän kuuluu useita vaiheita.

Ketkä sopivat auttajiksi?

Auttajiksi sopivat kaikki henkisen polun kulkijat. Henkisen polun kulkija ei pilkkaa eikä naura asioille, joita ei pelkän järjen perusteella pystytä selittämään. Hän ymmärtää, että kyseessä ovat suuremmat asiat, joiden ymmärtäminen vaatii avointa mieltä, uskoa ja halua auttaa muita. Kurssille tulijalta ei kysytä ammattia, kaikki ovat tervetulleita. ”Tällaisen tiedon välittymiseen on yhä selvemmin liittynyt yksi ehto: se annetaan vain muiden auttamiseksi. Kohdelkaa aina muita niin kuin toivotte muiden kohtelevan itseänne,” muistutti aikanaan Esko Jalkanen. Useimmiten henkisen tien kulkija on tutustunut jo henkiseen kirjallisuuteen, useat Esko Jalkasen tai Tiina Lindholmin kirjoittamiin kirjoihin tai muuten sydämessään kokenut henkiset asiat, eritoten auttamisen itselleen läheiseksi. ”Rynnäköllä henkiselle tielle ei tunkeuduta, mutta polun löydyttyä etsijä saa tuon tuostakin hämmästellä asioiden selviämistä. Syy tähän on yksinkertainen: hän on saanut opastajan,” sanoi Esko Jalkanen aikanaan.

Henkisen tien kulkija kunnioittaa kaikkia elämänkatsomuksellisia ja uskonnollisia näkemyksiä, koska ne syntyvät kunkin yksilön vapaasta tahdosta.

Kurssit ja ryhmätoiminta

THM Tiina Lindholm vie nykyisin eteenpäin Esko Jalkasen elämäntyötä pitäen viikonloppuisin erikoiskursseja ja esitelmiä luonnon salaisista voimista ja niiden käytöstä. Perus- ja Jatkokurssit käydään nykyään etäkursseina, samalla oppien varpu-tai heiluritaitoja. Etäkursseina on myös mahdollisuus tutustua karma-asioihin sekä tonttujen ihmeelliseen maailmaan. Tiina Lindholm on Esko Jalkasen nimeämä työnsä jatkaja. Hän neuvoo kursseilla, yhdessä muiden vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa, henkiseen kasvuun liittyvissä asioissa, kaikkia asiasta kiinnostuneita sekä välittää Esko Jalkasen ohjeisiin perustuvaa maksutonta kuntoutusapua kaikille halukkaille.

Ajankohtaiset kurssitiedot löytyvät aina etusivulta tai suoraan Nettikaupasta, mistä ne voi hankkia ja sillä lailla ilmoittautua mieleiselle kurssille. Minkä tahansa Yhdistyksen kurssin käyneet jäsenet voivat osallistua kuukausittain useilla paikkakunnilla kokoontuviin ryhmiin. Tarkemmat tiedot ryhmänvetäjistä sekä kokoontumispaikoista ja -ajoista saa Yhdistykseltä.

Etäkurssit

Opiskele omassa tahdissasi etäopiskeluna. Löydät tämän hetkiset etäkurssit täältä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: